18 C
Lutsk
Вівторок, 30 Квітень, 2024
Всі новини Новини УПЦ

Предстоятель розповів, як на практиці християнам приносити духовні плоди

У своїй недільній проповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, які духовні плоди очікує від християн Господь.

«Яких плодів Господь хоче від нас, від тих людей, хто знаходиться в Церкві? — Духовних плодів. Апостол Павел говорить, що плід духовний — це мир, радість, любов, довготерпіння, благість, милосердя, кротість, віра, утримання. Це ті плоди, які ми повинні приносити, живучи в Церкві», — сказав Предстоятель.

Блаженніший владика пояснив, як на практиці приносити ці духовні плоди.

«Коли нас ненавидять і ми не відповідаємо ненавистю на ненависть, а любимо своїх ворогів, то ми приносимо Богові плід любові, — зазначив він. — Якщо в скорботних випробуваннях на землі не впадаємо у відчай, не униваємо, а з радістю дякуємо Богові за все, то тим самим ми приносимо Богу плоди радості. Якщо нас хочуть розпалити, щоб ми наповнилися злобою і палали цією злобою до своїх ближніх, а ми зберігаємо мир у своїй душі до Бога і до ближнього, то ми приносимо плоди миру.

Плід довготерпіння ми приносимо, коли терпимо спокуси, які не можемо подолати, і терпимо стільки, скільки Бог їх попускає нам — рік, пів року, більше чи менше. Плід благості — це коли хтось нас ображає і стає винним перед нами, або щось відняв від нас, або позичене не віддав, а ми проявляємо милосердя, ми прощаємо людині».

За словом Першосвятителя, в наші дні є особливо багато можливостей, щоб приносити такі духовні плоди.

«Є різні випробування, складності життя, непорозуміння між людьми, ненависть, злоба. Ми маємо багато шансів, багато таких благоприємних моментів, щоби принести добрі плоди і любові, і радості, і миру, і всіх інших чеснот», — сказав Блаженніший владика.

Архіпастир підкреслив, що якщо людині не завжди вдається все зробити так ідеально, як потрібно, Господь все одно приймає навіть такий духовний плід.

«Якщо людина себе побуджує до цього, заставляє, то навіть якщо в нас не все вийшло, як би ми хотіли, у повноті, досконало, то все одно Господь приймає такий плід. Тому що це є плід людського зусилля, людської доброї волі. Нехай Господь допомагає нам жити в любові, у мирі, в злагоді один з одним, щоби нам бути достойними виноградарями та жителями Небесного Царства», — сказав Митрополит Онуфрій.

Вас може зацікавити

Митрополит Лімасольський Афанасій: Я не змінив свого рішення щодо ПЦУ

Редактор Головний

Ідемо до кінця: До останньої хвилини свого життя волинський захисник Віталій Приймак боровся за мир в Україні

Редактор Головний

28 травня 2021 року – календар з повчанням

Редактор Головний