8.7 C
Lutsk
Середа, 24 Квітень, 2024
Календар

3 липня 2019 року

Седмиця 3-тя після  П’ятидесятнице. Глас 1.
Петрів піст.
Сухоядіння. (хліб, овочі, фрукти).

Cовершается служба, не отмеченная в Типиконе никаким знакомСщмч. Мефодія, єп. Патарського (312). Блгв. кн. Гліба Володимирського (сина св. Андрія Боголюбського) (1175).

Мч. Інни, Пінита  Рими (I-II). Мчч. Арістоклія пресвітера, Дімітріана диякона та Афанасія чтеця (біл. 306). Свт. Левкія спов., єп. Врунтисіопольського (V). Свт. Міни, єп. Полоцького (1116). Прав. Миколая Кавасіли (біл. 1397) (Грец.). Перенесення мощей свт. Гурія, архиєп. Казанського (1630).

Моденської (Косинської) ікони Божої Матері.

Євангельські Читання

Рим., 96 зач., VIII, 2-13. Мф., 36 зач., X, 16-22.

Святитель Феофан Затворник думки на кожен день року

Свт. Феофан (Говоров), Затворник Вышенский

“Претерпевший же до конца спасется”. А чи є нам що терпіти? У цьому ні в кого не буде надлишку. Поле терпіння у кожного широке, отож і спасіння у нас під руками.Терпи все до кінця і спасешся. Потрібно  все таки терпіти з умінням, бо можна потерпіти і без користі.

По-перше, віру святу збережи, і життя веди по вірі без докору, всякий гріх який здійснюєш- омивай покаянням.По-друге, все що терпиш, приймай як від руки Божої, пам’ятаючи твердо, що без волі Божої нічого не буває.
По-третє, віруючи що все що посилається від Господа на користь нашій душі, за все щиросердечно дякуй  Богу, дякуй за скорботи, і за втіхи.Четверте, полюби скорботу заради великої користі спасіння через неї, і розпали в собі бажання її, як напитку гіркого, але зцілюючого.
П’ яте, тримай у думці, коли прийшла біда, її не скинути як тісний одяг, а треба перенести.
По- християнськи терпиш чи ні ,- все ж доведеться терпіти, тому краще потерпи по- християнськи. Ропот не звільняє від біди, а тільки тяжить; а те що ти із смиренням будеш  приймати все, що после тобі Божий Промисел,- відніме тяготу біди.
Шосте, зрозумій себе вартуючим і не такої біди, – зрозумій, що якби Господь хотів вчинити з тобою по правді, чи таку б біду варто було послати тобі?
Сьоме, більше за все молись, і милостивий Господь дасть тобі силу Духу, при якій, коли інші дивуватимуться твоїм бідам, тобі здаватиметься, що терпіти то, немає чого.

Вас може зацікавити

31 грудня 2023 року – календар з повчанням

Редактор Головний

23 червня 2023 року – календар з повчанням

Редактор Головний

25 серпня 2020 року – календар з повчанням

Редактор Головний