12.1 C
Lutsk
П’ятниця, 3 Травень, 2024
Всі новини Календар УПЦ

У храмі Божому людина знаходить частинку Неба на землі, – Блаженніший Митрополит Онуфрій

Під час проповіді на свято Введення у храм Пресвятої Богородиці Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, наскільки важливим є храм для кожної людини. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель нагадав про події Введення та зазначив, що це свято навчає нас того, що «найзручнішим, найкориснішим, найкрасивішим місцем для духовного зростання людини є храм Божий».

«У храмі Божому людина знаходить частинку Неба на землі, у храмі людина відмовляється від своїх земних обов’язків, турбот, тривог і звертається до Бога, з’єднується зі своїм Творцем, просить у Нього прощення за свої гріхи, просить у Нього благословення для свого життя та допомоги для всіх, хто їй дорогий і близький. Храм є місцем, де людина духовно очищається і духовно зростає, — зауважив Архіпастир.

Блаженніший владика також наголосив, що у храмі людина приймає церковні таїнства, а через таїнства Господь дає благодать, котра допомагає нам прожити земне життя, не втративши людської гідності, і після земного життя успадкувати вічне спасіння на Небі.

«Молитвами Пресвятої Богородиці нехай Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, щоб ми не забували про те, що храм є духовною лікарнею, духовним училищем і місцем духовного зростання. І щоб у міру можливостей ми відвідували храм, щоб, прийшовши до храму, ми не займалися порожніми думками, а залишили все порожнє і суєтне за дверима храму, а в храм зайшли і спрямували свій розум до Бога» , — побажав Першосвятитель.

Також у своїй проповіді Його Блаженство особливо наголосив, що Пресвята Богородиця – це Матір всіх людей, Яка молиться, «щоб кожен з нас щоденно намагався стати хоча б трохи кращим, щоб ми намагалися і терпіти один одного, і любити один одного, і допомагати один одному».

«Якщо ми будемо так жити, то благодать Святого Духа завжди буде втішати нас у скорботах та труднощах цього земного життя і допоможе нам благополучно перепливти житейське море і досягти того життя, яке Господь приготував усім, хто любить Його на Небі, в Царстві Небесному», — сказав у підсумку Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Вас може зацікавити

Чому седмиця, наступна за неділею про митаря і фарисея, є суцільною?

Редактор Головний

6 жовтня 2021 року – календар з повчанням

Редактор Головний

4 жовтня 2022 року – православний календар

Редактор Головний