9.3 C
Lutsk
Вівторок, 16 Квітень, 2024
Всі новини УПЦ

У чому полягає вірність Богові

У своїй недільній проповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій зазначив, що Бог від людини не чекає жодних декларацій, справжня вірність Богові полягає у виконанні Його заповідей. 

«Вірність Богові у чому полягає? Не в декларації, коли я буду говорити багато, складно і заплутано, а в тому, щоб виконувати священні Божественні заповіти, які Бог подарував нам ради нашого спасіння, ради нашої користі», — підкреслив Предстоятель.

Він наголосив, що «Богові не треба нашого посту, нашої молитви, нашого колінопреклоніння, інших діл, а це потрібно нам».

«Коли ми це робимо, ми проявляємо послух до Бога, ми виконуємо той закон, який Бог поклав для людини, який веде людину до Істини, Якою є Христос. Коли ми виконуємо священні Божественні закони, то самі стаємо священними», — пояснив Блаженніший владика.

За словом Архіпастиря, згідно з якими законами людина живе, такою вона згодом і стає.

«У злодіїв, до прикладу, є свої правила. Якщо людина живе тими правилами, то вона злодій або завтра стане злодієм. Якщо людина живе згідно з Божественними священними законами, то вона сама стає священною і подібною до свого Святого Творця», — зазначив Його Блаженство.

«Тому, дорогі брати і сестри, ми повинні намагатися, наскільки це можливо, виконувати Божественні заповіді, жити в законі Божественної любові. Звичайно, що ми спотикаємося десь, у нас щось не виходить, не вдається. Для цього Бог нам подарував покаяння. Якщо я хотів щось зробити добре, а в мене не вийшло, то я повинен сказати: “Господи, я хотів зробити, але в мене нічого не вийшло. Прости мене і помилуй мене”. У Бога милості більше, ніж хтось собі може уявити. І Господь простить людину і буде допомагати нам в усіх труднощах, складнощах життя. І ми завжди будемо переможцями над усіма спокусами, над усіма випробуваннями, які людина зустрічає на шляху свого земного мандрування. Якщо ми так будемо жити, то коли настане час предстати перед Богом, а цей час для кожного наступить, то ми сподобимося отримати від Бога прощення, милість і бути там, де є те Царство, яке Господь повернув нам через Своє Преславне Воскресіння, Царство, у якому насолоджуються усі праведні, які прославляють Отця і Сина і Святого Духа», — підсумував Митрополит Онуфрій.

Вас може зацікавити

Піст –  це подарунок Божий Своїй Церкві

Редактор Головний

19 квітня 2021 року – календар з повчанням

Редактор Головний

2 січня 2022 року – православний календар

Редактор Головний