12.9 C
Lutsk
П’ятниця, 26 Квітень, 2024
Всі новини УПЦ

Предстоятель УПЦ закликав молитися, щоб Господь змінив серця тих людей, які хочуть вигнати ченців із Лаври

Києво-Печерська Лавра була збудована вірними нашої Церкви.

Про це сказав Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій у проповіді.

«Ми одержали листа від Заповідника про те, що вони відмовляються далі з нами підписувати договір про оренду приміщень. Це означає, що ми повинні покинути Лавру, звільнити її», – сказав Предстоятель УПЦ.

Блаженніший зазначив, «що далі буде, ми не знаємо, але ми знаємо одне – ця Лавра була побудована вірними нашої Церкви, нашою Церквою. Іншої тоді не було. Потім вона прийшла в занепад в період радянської влади, коли був войовничий атеїзм і ми отримали груду розвалин у 88-му році. І знову наша Церква відбудувала цю святу обитель. І ми вважаємо, що це несправедливо не давати нам дозвіл служити в цьому святому місці»

Митрополит Онуфрій попросив у віруючих молитов.

«Прошу у вас молитв, щоб Господь змінив думки тих людей, які хочуть, щоб братія покинула святу обитель, щоб тут далі горіла лампада молитви, щоб могли кожен з вас прийти сюди, посповідатися, причаститися і поклонитися святим угодникам Печерським», – сказав Архипастир .

На завершення Предстоятель побажав, щоб молитвами святих преподобних Антонія, Феодосія та всіх Печерських чудотворців Господь благословить нашу землю миром, «щоб перестали лунати постріли, щоб люди примирилися один з одним, щоб у своєму житті йшли тим шляхом, яким пройшли наші преподобні отці, шляхом, який називається шлях спасіння, який веде людину до Царства Небесного».

Вас може зацікавити

На Маневиччині клірики єпархії звершили Чин відспівування 25-річного воїна

Редактор Головний

Предстоятель – про те, чим потрібно керуватись, щоб приймати правильні рішення у житті. ВІДЕО

Редактор Головний

26 вересня 2022 року – календар з повчанням

Редактор Головний