10.7 C
Lutsk
Середа, 24 Квітень, 2024
Всі новини Новини УПЦ

Предстоятель УПЦ пояснив, як молитися за воїнів та за мир

Будь-який святий допоможе, будь-яка молитва буде сильною, якщо людина, яка просить за ближнього, і за воїна, зокрема, повернена обличчям до Бога.

Про це Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій сказав в інтерв’ю, яке оприлюднила «Церковна православна газета».

«На кожному богослужінні возносяться молитви за владу нашої держави та її воїнство, наші священники правлять молебні за бійців ЗСУ, наші парафії та єпархії систематично передають на фронт посильні продовольчі пожертви, необхідні побутові речі, одяг, взуття. Воїни відчувають нашу підтримку, а головне – молитви, тому, й справді, багато бійців розповідають про дивовижні випадки заступництва Бога та Пресвятої Богородиці, які траплялися з ними», – сказав Блаженніший.

Предстоятель УПЦ вважає, що будь-який святий допоможе, будь-яка молитва буде сильною, якщо людина, яка просить за ближнього, і за воїна, зокрема, повернена обличчям до Бога.

Господь каже: «Шукайте насамперед Царства Божого та правди Божої».

«Тобто будьте завжди повернені до Бога наскільки можливо, наскільки дозволяє ваш духовний рівень. І якщо людина звернена до Бога, Він дає людині все, що їй потрібне для земного життя і для життя вічного, допомагає у скрутну хвилину і не відвертається від її молитовних прохань», – пояснив він.

Архіпастир зазначив, що для всіх війна – це велике випробування нашої віри.

«Всім важко, всі несуть спільний тягар, але для настання миру треба терпляче творити свої молитви, треба намагатися жити в моральній і тілесній чистоті, тоді наша молитва буде сильнішою», – додав Блаженніший.

Він закликав всіх вірити й надіятися, що молитвами святого князя Володимира Господь вразумить тих, хто воює проти нас.

«Треба молитись Пресвятій Богородиці, Яка у Своєму Успінні світу не залишила, щоб Вона не залишила й нас, і покривала Своїм Материнським благодатним покровом нашу країну, наш народ, щоб Вона вимолила у Бога мир для нашої землі й для нас усіх. Треба молитися преподобним Антонію, Феодосію та всім отцям Печерським, щоб люди схаменулися і перестали вбивати один одного. І ця велика соборна молитва обов’язково загасить полум’я війни й в нас запанує мир», – підсумував Митрополит Онуфрій.

Вас може зацікавити

23 жовтня 2023 року – календар з повчанням

Редактор Головний

27 травня 2023 року – календар з повчанням

Редактор Головний

20 травня 2022 року – календар з повчанням

Редактор Головний