9.6 C
Lutsk
П’ятниця, 29 Березень, 2024
Всі новини Новини УПЦ

Як подяка Богу допомагає зцілити душу – Предстоятель УПЦ

Вдячність Богу робить людину здатною вміщати в себе благодать Господню.

Про це сказав Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій у проповіді.

«Іноді, коли люди слухають слова про подяку, про те, що людина повинна дякувати Богу, то вони вважають, що Богу потрібна наша вдячність… Богові ж нічого не потрібно від нас. Якщо Бог нам щось робить, а Бог нам робить все, то ми повинні завжди дякувати Богові не тому, що Він потребує нашої подяки, а тому що вдячність робить нас здатними вміщати в собі Божественні дари», – зазначив Предстоятель.

Митрополит Онуфрій підкреслив, що коли ми робимо якесь добре діло, то повинні не собі присвоювати заслуги за це, а повинні смирятися і говорити: «Бог через мене зробив благо».

Предстоятель наголосив, що людина, яка вдячна Богові, стає здатною вмістити в собі ще більші дари, а людина, яка невдячна, робить себе нездатною до цього і навіть витісняє з себе ті дарування, ту благодать, яку Бог їй уже дав. Саме з цієї причини Господь хоче, щоб ми були вдячні Йому.

«Святі отці говорять, що смирення і подяка навіть люті скорботи перетворюють на корисні для людини. Коли людина приймає з вдячністю найважчі випробування, якими її відвідує Господь, то ці випробування (якщо вона їх терпить і не відвертається від Божественної любові) зрештою приносять їй духовну користь, а іноді і тілесну користь», – сказав Митрополит Онуфрій.

Він закликав за все дякувати Богові.

«І тоді все, що буде в нашому житті, що нам Господь судить пережити, випробувати, буде нам на користь, і ми зміцнюватимемося Божественною благодаттю, силою Святого Духа», – підсумував Предстоятель.

Вас може зацікавити

У Волинській духовній семінарії відбулась зустріч випускників 2010 року. ФОТО

Редактор Головний

Людина може довгий період життя бути в Церкві, але так і не наповнитися Його Божественною любов’ю

Редактор Головний

Свято-Успенські громади Волинської єпархії відзначили престольні свята. ОНОВЛЕНО

Редактор Головний