19 C
Lutsk
Четвер, 2 Травень, 2024
Всі новини УПЦ

Навіть якщо усі навколо нас чинитимуть зло, ми повинні удосконалюватися у добрі, – Предстоятель УПЦ

У своєму слові після Літургії у день пам’яті преподобного Онуфрія Великого Предстоятель Української Православної Церкви подякував архієреям, духовенству, насельникам монастирів та всім вірянам за спільну молитву та розповів про те, як усі ми можемо уподібнитися святому, котрий подвизався у пустелі.

За словами Блаженнішого владики, преподобний Онуфрій свідомо ховався від людей та світу і майже все своє життя був невідомий нікому. Лише через 60 років після того, як святий пішов у пустелю, його знайшов інший подвижник — преподобний Пафнутій, завдяки якому про життя і подвиги преподобного Онуфрія стало відомо людям і його пам’ять шанується православними християнами до сьогоднішнього дня.

Предстоятель зазначив, що буває так, що людина протягом усього свого життя намагається різними способами показати себе світу, проте коли настає час відходу із цього земного життя такої людини, то про неї всі скоро забувають, а “праведники живуть повік” (Прем. 5, 15) і пам’ять про них благословенна Богом.

“Преподобний Онуфрій є для нас прикладом того, як треба любити Бога і які благодатні дари одержить та людина, яка віддає Богові все, що вона має”, – сказав Першосвятитель.

Його Блаженство зауважив, що хоча подвиги преподобного для нас є недосяжними, втім ми можемо наслідувати цього святого, якщо в міру своїх можливостей ми будемо смирятися один перед одним, терпіти один одного, любити своїх ворогів, благословляти тих, хто нас проклинає, та молитися Богові.

Архіпастир також розповів, що коли настав час відходу з цього світу преподобного Онуфрія, він сказав святому Пафнутію, що ті, хто будуть його пам’ятати й шанувати його пам’ять, тим він буде допомагати в добрих ділах на землі і ті люди у вічному житті отримають блаженство у Бога.

“Нехай Господь молитвами преподобного Онуфрія допомагає нам берегти чистоту святої віри, допомагає нам серед злоби та неправди бути правдивими і незлобливими, допомагає нам прощати і любити тих, хто нас не любить, тому що це є ті земні справи, якими людина собі викладає дорогу до Небесного Царства”, – сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Також Першосвятитель побажав, щоб Господь допоміг кожному з нас удосконалюватися в добрі навіть тоді, коли усі навколо нас почнуть робити зло, адже завдяки добру живе світ і Сам Бог є Добром, Любов’ю і Милосердям.

Вас може зацікавити

У день пам’яті вмч. Пантелеімона архієпископ Нафанаїл звершив Божественну літургію

Редактор Головний

Блаженніший Митрополит Онуфрій: Не потрібно скорочувати молитву 

Редактор Головний

Єпископ Афанасій відвідав дитячий православний табір “Веселка”

Редактор Головний