6.1 C
Lutsk
П’ятниця, 19 Квітень, 2024
Всі новини УПЦ

Коли свята вода подіє на людину?

У своїй проповіді в день свята Хрещення Господа нашого Іісуса Христа Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій дав духовну настанову щодо святої води, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як пояснив Архіпастир, під час Великого освячення води читаються святі молитви, через які на агіасму сходить благодать Божа і дає силу перемагати всяке зло.

«Розумна та людина, яка святу воду бере додому, п’є щодня, вмиває себе. Але це потрібно робити з молитвою. А не просто приймати, як ліки. Свята вода – це велика святиня», — підкреслив владика.

Причому, як додав Предстоятель, свята вода діє на людину повною мірою саме тоді, коли вона намагається берегти себе від гріха та живе за Законом Божим.

Блаженніший Митрополит Онуфрій дав настанову, як правильно поводитися зі святою водою вдома.

«Святу воду візьміть додому, окропіть нею своє житло, все, що є в домі — і свійських тварин, і худобу також. Все окропляється святою водою, тому що все потребує благодаті Божої, все живе Божественною силою. Адже Бог дарує благодать для всього творіння, з яких людина є найвищою. Тому ми повинні намагатися жити так, щоб виглядати як найвище Божественне творіння, а не уподібнюватися через пристрасті до скотини безсловесної», — зазначив він.

Його Блаженство побажав насамкінець Божої допомоги у проведенні життя в молитві, благочесті, аби досягти Вічного спасіння.

Вас може зацікавити

7 листопада 2021 року – календар з повчанням

Редактор Головний

Пасхальне послання архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла

Редактор Головний

29 серпня 2023 року – календар з повчанням

Редактор Головний