13.5 C
Lutsk
Субота, 20 Квітень, 2024
Всі новини УПЦ

Часто Господь посилає нам випробування як засіб для досягнення святості, – Предстоятель. ВІДЕО

У своїй проповіді у Неділю Всіх святих Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про дві головні ознаки святих людей і закликав віруючих завжди йти шляхом Божих заповідей, виконання яких й наближає людину до святості. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогодні, після Святої Трійці, ми звершуємо свято Всіх святих – це плоди благодатної дії Святого Животворчого Духа. Усі святі були вмістилищами Божої благодаті, яку Господь подарував світові, — зазначив Предстоятель. — Святі нічим не відрізнялися від нас, крім того, що вони мали велику любов до Бога, свого Творця і любили свого ближнього, як самого себе».

За словами Архіпастиря, для того, щоб досягти цієї міри любові до Бога і до ближнього, людина має наполегливо трудитися.

«Божественні заповіді – це заповіді любові й та людина, яка виконує ці заповіді, стає вмістилищем Божественної любові», — зазначив він.

Його Блаженство розповів про різних святих і запропонував кожному християнину знайти свій приклад для наслідування.

«Наприклад, преподобний Павло Фівейський був звичайною людиною. Йому було 22 роки, коли його почали переслідувати як християнина, аби вбити. Він зі страху втік у пустелю і там ховався якийсь час. Але що робити в пустелі? Треба молитися, там нема інших справ. І він молився. Йому так сподобалося в пустелі, що він залишився там жити й коли небезпека минула, прожив там ще дев’яносто один рік і помер у віці 113 років. Зараз у Єгипті там, де він подвизався, є великий монастир, бо де благодать Божа, там все живе і процвітає. Людина не шукала святості, але Бог її прикликав таким дивним шляхом», — наголосив він.

Блаженніший владика звернув увагу, що кожна людина має свій шлях до Бога.

«Цю дорогу Господь кожному покладає перед ним. І сьогодні ми можемо нарікати, скаржитися на те, що все не так і не те, чого ми хочемо, але потім минає час і ми розуміємо (якщо ми зуміємо з вдячністю все послане Господом переносити), що всі випробування були засобом для того, щоб ми досягли святості», — пояснив Митрополит Онуфрій.

Предстоятель побажав допомоги Божої у виконанні всіх Його заповідей та законів, що й веде людину до святості.

«Цей шлях для кожної людини, можливо, має свої особливості, але він один по суті — у ньому виховується в людині любов до Бога і любов до ближнього. Нехай Господь допомагає нам йти цим шляхом, щоб і ми стали причасниками того блаженного життя, яким насолоджуються всі святі у Христі Іісусі, Господі нашому», – сказав він.

Вас може зацікавити

Народжена двічі: свята блаженна Ксенія

Редактор Головний

Загинув при виконанні бойового завдання: єпископ Афанасій звершив Чин похорону загиблого Захисника України

Редактор Головний

У неділю 17-у після П’ятидесятниці архієпископ Нафанаїл звершив дияконську хіротонію. ОНОВЛЕНО

Редактор Головний