11.8 C
Lutsk
Неділя, 28 Квітень, 2024
Всі новини Календар

21 червня 2023 року – календар з повчанням

Cедмиця 3 після П’ятидесятниці. Петрів піст.
Вмч. Феодора Стратилата (319). Прп. Єфрема, патр. Антіохійського (545). Прп. Зосими Фінікійського (VI). Свт. Феодора, єп. Суздальського (1023). Знайдення мощей блгвв. кнн. Василія та Константина Ярославських (ХIII). Ярославської (ХIII) та Урюпинської (1821) ікон Божої Матері.

Євангельські Читання

На літ.: – Ап.: Рим. 8:2-13 (зач. 96); Вмч.: 2Тим. 2:1-10 (зач. 292). Єв.: Мф. 10:16-22 (зач. 36).; Вмч.: Мф. 10:16-22 (зач. 36).

Святитель Феофан Затворник. Думки на кожен день року

“А хто витерпить до кінця, той спасеться” (Мф.10:22). А чи є нам що терпіти? У цьому ні в кого не буває нестачі. Територія терпіння у кожного широка; отже, і спасіння у нас під руками. Перетерпи все до кінця, і будеш спасенний. Треба, однак, терпіти вміючи, а то можна протерпіти і користі ніякої не отримати.

По-перше, віру святу бережи, і життя по вірі веди бездоганне; всякий же гріх, що трапляється, очищай негайно покаянням.

По-друге, все, що доводиться терпіти, приймай як від руки Божої, пам’ятаючи твердо, що без волі Божої нічого не буває.

По-третє, вірячи, що все, що від Господа виходить, посилається Ним на благо душам нашим, за все щиро дякуй Богові, дякуй і за скорботи, і за розради.

По-четверте, полюби скорботу заради великої її спасительності, і збуди в собі спрагу до неї, як до пиття хоча гіркого, але цілющого.

По-п’яте, тримай у думці, що коли прийшла біда, то її не скинеш, як тісний одяг; треба перенести. По-християнськи ти перетерпиш її чи не по-християнськи, – все ж таки перетерпіти неминуче; так краще ж перетерпіти по-християнськи. Ремствування не позбавляє від біди, а тільки робить її важчою; а смиренна покірність визначенням Промислу Божого і благодушність забирають важкість у бід.

По-шосте, усвідом себе вартим ще й не такого лиха – усвідом, що якби Господь хотів вчинити з тобою по всій правді, то чи таке лихо слід було б послати тобі.

По-сьоме, найбільше молись, і милостивий Господь подасть тобі міцність духу, за якої, тоді як інші дивуватимуться твоїм лихам, тобі буде здаватися, що і терпіти-то нічого.

Вас може зацікавити

19 травня 2021 року – календар з повчанням

Редактор Головний

Проповідь у неділю 25-у після П’ятидесятниці

Редактор Головний

1 березня 2022 року – православний календар

Редактор Головний