10.6 C
Lutsk
Вівторок, 16 Квітень, 2024
Всі новини УПЦ

Віру того, хто не виконує заповіді, і диво не зміцнить, – Предстоятель

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій закликав у своїй проповіді 7 листопада 2021 року жити по-справжньому вірою, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами Архіпастиря, людина на землі живе вірою. Але треба не просто вірити, а усвідомлено жити за вірою.

«Якщо людина живе за Святим Письмом, то віра зростає і стає знанням, – зауважив він. – Людина вже не просто вірить, а пережила на особистому досвіді, що Бог є любов, Бог є смирення, Бог є сила, втіха і радість… Вона це знає».

Як наголосив Його Блаженство, якщо людина живе духовним життям, себто за заповідями Божими, то її віра зміцнюється. А якщо не живе, то ніхто й ніщо не може її віру зміцнити.

«Якщо людина живе за заповідями Божими, то бачене диво зміцнить її віру. Однак якщо людина живе за власними законами, то яке б знамення їй не було явлено, вона все одно не увірує, а знайде свої хибні тлумачення», — пояснив він.

Саме тому, як закликав Блаженніший Митрополит Онуфрій, ми повинні прагнути зміцнювати свою віру власним життям за Божественними заповідями — «щоб у майбутньому житті ми не потребували того, аби за нас хтось молився і переводив своєю молитвою з місця муки в місце радості і спокою».

Жити так може кожен, як запевнив Блаженніший владика. Треба тільки докладати зусиль й не шукати собі виправдання.

«Не можеш вранці та ввечері прочитати всі молитви, прочитай, скільки встигаєш. Не можеш пробачити від серця кривдника, прости йому хоча б розумом. Скажи: “Господи, я – грішний, я гідний, щоб мене і образили, і сказали недобре слово, я приймаю це з вдячністю”. Не можеш зберігати піст за уставом, постуй в міру сил. І це буде вже маленький крок для приготування себе до блаженного вічного життя», — дав такі поради він.

Насамкінець Архіпастир побажав: «Нехай Господь допомагає нам, щоб ми трудилися над удосконаленням своєї віри, щоб Боже благословення було над нами в нашому земному житті, і щоб Господь помилував нас у житті вічному».

Вас може зацікавити

На Ківерцівщині клірики єпархії звершили Чин поховання майора поліції Юрія Стеблянка

Редактор Головний

25 листопада – день пам’яті святителя Іоанна Милостивого, патріарха Александрійського

Редактор Головний

Архієпископ Нафанаїл співслужив Предстоятелю під час Чину освячення Мира

Редактор Головний