10.7 C
Lutsk
Вівторок, 23 Квітень, 2024
Відео Всі новини УПЦ

Удосконалюючи себе, ми зробимо кращим усе людство, – Предстоятель

У своїй проповіді в день 1034-річчя Хрещення Русі Предстоятель УПЦ зазначив, що кожен має прагнути стати досконалішим, і тоді все людство стане кращим.

28 липня 2022 року, у День Хрещення Русі, Блаженніший Митрополит Онуфрій у своєму пастирському слові зауважив, що сьогодні часто можна чути про те, що людство має змінитися на краще, але у нас є лише один спосіб досягти цього – невпинно зростати у своїх чеснотах.

Предстоятель нагадав, що до Хрещення святий князь Володимир був жорстоким і розпусним, як усі язичники. Але, прийнявши Святе Хрещення, він змінився, став целомудреним, добрим, за що його назвали Красне Сонечко. Тому, якщо ми хочемо виправитись, треба молитися святому Хрестителю.

«Багато озвучують, що ми маємо стати кращими, людство має стати кращим. Це так, але це робиться єдиним шляхом – коли кожен із нас буде намагатися стати кращим», – сказав Блаженніший.

За словами Предстоятеля, якщо ми будемо поганими, але інших змушуватимемо стати кращими, то ми в цьому не досягнемо успіху, ніяких добрих плодів від наших зусиль не буде.

«Кожен із нас повинен зазирнути в себе і запитати, чи я є дійсний син, потомок святого князя Володимира не тільки по плоті, але по духу. Чи я маю ту доброту, любов до Бога, яку мав князь Володимир? Чи я маю любов до ближнього, яка була в нього, чи вмію я прощати ближнього, як це робив князь Володимир?» – пояснив Архіпастир.

Похвально, якщо ми маємо ці чесноти, зауважив він, але не можна зупинятися в їхньому вдосконаленні.

«Усі чесноти вдосконалюються, і людина повинна намагатися постійно ставати кращою. Якщо вона добра –повинна ставати ще кращою, якщо вона погана – повинна намагатися стати доброю, – це є такий закон нормального людського життя та існування. Нехай молитвами святого князя Володимира Господь благословить усіх нас!» – дав напуття вірянам Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Вас може зацікавити

12 січня 2024 року – календар з повчанням

Редактор Головний

Проповідь у неділю 6-ту після П’ятидесятниці

Редактор Головний

5 травня 2022 року – календар з повчанням

Редактор Головний