16.9 C
Lutsk
Середа, 22 Травень, 2024
Всі новини Новини УПЦ

Смирення – це не слабкість, а велика сила, – Предстоятель УПЦ

Смирення допомагає людині долати усі труднощі, які зустрічаються на шляху її земного життя.

Про це сказав Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій у проповіді.

Блаженніший розповів, що саме глибока віра і смирення жінки, яка просила Господа зцілити свою дочку, допомогли їй отримати просиме (Мф. 15:21-28 (про хананеянку)).

Він зазначив, що від правильної віри, коли людина розуміє, Хто є Бог і чого хоче від неї, народжується смирення.

«Смирення зробило цю жінку здатною вмістити в себе велику Божу благодать, яка зцілила її душу та доньку», – сказав Митрополит Онуфрій.

Предстоятель УПЦ вважає, що смирення допомагає людині долати усі труднощі, які зустрічаються на шляху її земного життя.

«Деякі вважають смирення слабкістю. Смирення – це не слабкість, а велика сила. Смиренному дається та сила, яку ніхто не може перемогти, дається правильне розуміння Бога. Така людина має добрий, світлий, чистий розум, який пізнає Божественні тайни», – додав Архіпастир.

Блаженніший зауважив, що смиренний уподібнюється землі.

«Землю топчуть, на неї можуть плюнути, з нею можуть робити що завгодно, а вона дає нам хліб, рослини, фрукти…» – підкреслив він.

Митрополит Онуфрій закликав, попри усі труднощі, берегти чистоту Святої Православної віри.

«Зараз в житті багато різних спокус, браней, обманів і головна мета цих нападів — збити з правильної віри, щоб люди почали шукати тих шляхів, де немає скорбот. А таких шляхів немає, безскорботний шлях веде тільки в пекло, він легкий і широкий, а до спасіння — вузький, тернистий і скорботний», – наголосив Предстоятель.

Він вважає, що «ми повинні про це завжди пам’ятати та берегти чистоту Святої Православної віри, яка допомагає людині досягнути найголовнішого — вічного спасіння на Небі, у Христі Іісусі Господі нашому».

Вас може зацікавити

Напередодні дня пам’яті свт. Миколая єпископ Афанасій очолив всенічне бдіння. ФОТО

Редактор Головний

Звикаючи до допомоги Христа, ми забуваємо, що без Нього самі мало на що здатні

Редактор Головний

У будь-яких складних ситуаціях потрібно запитувати: «Господи, що нам робити, як вчинити?» – Предстоятель

Редактор Головний