3.2 C
Lutsk
П’ятниця, 26 Квітень, 2024
Всі новини УПЦ

Предстоятель: Бог приніс на землю мир, щоб ми берегли його

Блаженніший Митрополит Онуфрій вкотре нагадав про те, що Господь не сприймає вбивства людей. «Господь хоче, щоб ті люди, які піднімають меч, заспокоїлися, покаялися і перестали так робити», — сказав Предстоятель у своїй проповіді у день Богоявлення, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогодні складний час – люди стріляють, вбивають один одного. Господь хоче, щоб ті люди, які піднімають меч, заспокоїлися, покаялися і перестали так робити», — наголосив Архіпастир.

Блаженніший владика пояснив: «навіть якби я мечем завоював всю землю, вийшовши з цього світу в майбутнє життя, я нічого з собою не можу взяти — ні великого, ні малого. Як прийшла людина без нічого у світ, так вона залишає цей світ без нічого».

За словом Першосвятителя, «до Бога людина йде лише зі своїми справами – добрими чи злими – це людина бере із собою у вічність».

«Тому ми й маємо намагатися жити у мирі. І маємо любити Бога і в Бозі любити один одного. Немає іншого шляху полюбити ближнього, як тільки через Бога. Бог є любов і та людина, яка живе в Бозі, з Богом стає здатною жертовно любити свого ближнього», — сказав він.

«Сьогодні свято Святого Богоявлення, Господь з’явився у світ для того, щоб знову нагадати нам, що Бог є Богом життя, Богом миру, Богом радості, Богом щастя, – продовжив Його Блаженство, – і коли Христос народився, ангели заспівали пісню: “Слава у вишніх Богу, на землі мир, у людях благовоління”. Бог знову приніс на землю мир, і ми повинні берегти цей мир, примножувати у своїй душі та навколо себе».

Митрополит Онуфрій привітав усіх зі святом Святого Хрещення, Святого Богоявлення: «Нехай Господь Своєю благодаттю, яку Він подарував рясно світові, зберігає всіх нас, допомагає нам провести своє життя земне так, щоб його кінець був початком життя вічного на небі у Христі Іісусі, Господі нашому».

 

Вас може зацікавити

14 липня 2021 року – календар з повчанням

Редактор Головний

Стій на молитві твоїй, ніби ти стоїш перед Самим Богом: Святі отці про молитву

Редактор Головний

Церковні богослужіння – це не тільки традиції, і вони не головне

Редактор Головний