4.7 C
Lutsk
П’ятниця, 26 Квітень, 2024
Основи православ'я Публікації

Початківцям Господь допомагає в усьому. Ти тільки почни молитись. Короткі поради священнослужителя щодо молитви

Апостоли просили Господа навчити їх молитви, і Він дав нам дуже просту та дієву молитву “Отче Наш”. Тут і славослів’я і покаяння, і подяка, і прохання. Хоча Отець наш Небесний знає все те чого ми потребуємо, навіть до того як ми попросимо. Якщо він і не спішить виконувати, то лиш для того, щоби ми самі нікчемність наших прохань усвідомили. В самій молитві все сказано: і харчування, і захист, і зцілення душ наших, і спасіння наше у вічність.

Молитва – це скарб наш на небесах. А значить, якщо молимось, то й відповідно серце наше там буде (див. Мф. 6, 21), а все, що необхідно нам тут, то приложиться нам. Сказано ж: «Ищите же прежде царствия Божия и правды его, и сия вся приложатся вам» (Мф. 6, 33).

Молитва кожної людини має космічне значення, – і не тільки індивідуальне чи впливове, припустимо, на його рід, сім’ю чи найближче оточення, але й на увесь світ. Так сама як і кожен наш індивідуальний гріх приближає світ до погибелі.

Якщо ми про тіло своє турбуємося: годуємо, одягаємо, оберігаємо його, – то як же ж про душу не поторбуватись? Життя душі підтримується молитвою.

Ти тільки почни молитись. Подивись на дитину яка тільки но прийшла у цей світ, спочатку батьки повністю турбуються про неї; так і Бог, коли людина народжується у духовному житті, у всьому їй допомагає.

Ти тільки почни молитись.

Схиархімандрит Ілій (Ноздрін)

Джерело

Розумій, що читаєш і зрозуміле відчувай. Короткі поради священнослужителя щодо молитви

Вас може зацікавити

Святитель Іоанн Шанхайський – великий поджвижник православного зарубіжжя

Редактор Головний

Чи можна їсти м’ясо в день причастя?

Редактор Головний

Митр. Афанасій (Ніколау) – про важливість спільної домашньої молитви

Редактор Головний