6.1 C
Lutsk
П’ятниця, 19 Квітень, 2024
Волинська єпархія Новини

У с. Озденіж у день пам’яті Казанської ікони Богородиці відзначили престольне свято. ФОТО

У середу, 4 листопада, церква вшановує образ Казанської ікони Божої Матері. В Рожищенському районі  цей день особливий для маленького  села Озденіж, в якому колись давно у  1885 році було збудовано величний храм на честь Казанської ікони.

З благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла святкове богослужіння очолив прессекретар Волинської єпархії прот. Віктор Аніпко, якому співслужили, благочинний Копачівської округи прот. Михаїл Лесик, настоятель місцевого храму ієромонах Кирил ( Видрич) та священики Волинської єпархії.

Під час богослужіння лунала посилена молитва за мир в Україні та за єдність світового православ’я. Також були піднесені молитви за позбавлення від коронавірусної інфекції та здоров’я медичних працівників. Була виголошена молитва під час згубної пошесті та смертоносної зарази.

Після завершення Божественної літургії відбувся хресний хід навколо храму, під час якого традиційно було прочитано Святе Євангелія та окроплено присутніх Святою водою.

У вітальному слові отець Віктор побажав усім доброго здоров’я та заступництва Божої Матері.

Настоятель храму ієромонах Кирил (Видрич) подякував священикам, сімейному хору прот. Петра Базюка, який став окрасою богослужіння, прихожанам та гостям  і закликав наступного року відвідати древню святиню.

Вас може зацікавити

Учасники товариства імені прп. Ніколи Святоші передали 41 набір речей першої необхідності ув’язненим Луцького СІЗО

Редактор Головний

У день пам’яті св. муч. Віри, Надії, Любові і матері їх Софії єпископ Афанасій відвідав громаду с. Дерно

Редактор Головний

Суд зобов’язав слідчого внести відомості про підпал будинку священника Волинської єпархії до ЄРДР

Редактор Головний