18.7 C
Lutsk
П’ятниця, 3 Травень, 2024
Всі новини Новини УПЦ

Митр. Онуфрій розповів, як людині почути заклик Господа

Бути званим означає почути голос, який кличе людину на торжество вічного життя. Рай — це духовне торжество, де людина насолоджується радістю, миром, блаженством.

Про це Предстоятель сказав у недільній проповіді, тлумачачи притчу Господа про званих на Велику Вечерю.

«Бути званим означає почути голос, який кличе людину на це торжество. Цей голос може лунати зі сторінок Священного Писання, від нашої совісті, яка є голосом Бога в душі людини. Цей заклик може пролунати від якоїсь благочестивої людини, яка знає закони духовного життя, знає Бога», – нагадав Предстоятель.

Блаженніший владика пояснив також, що означає стати обраним Богом.

«Це означає послухати голосу Того, Хто закликає. Не тільки почути, що тебе запросили, а встати і піти на це духовне торжество, — підкреслив Архіпастир. — Господь не тільки закликає нас, Він показує нам дорогу, якою ми маємо йти, щоб досягнути цього торжества».

Як наголосив Митрополит Онуфрій, на цій дорозі ми маємо себе приготувати, щоб прийти до раю у відповідному, чистому одязі душі.

«Для цього Господь дає нам Свій Божественний закон. На цій дорозі Господь вчить нас, що ми повинні любити Бога, ми повинні поважати та любити один одного, терпіти один одного, допомагати один одному. Ми повинні молитися; молитва — це розмова з Богом, в якій людина з’ясовує, що їй потрібно, дякує Богові за всі благодіянння, кається в своїх проступках та гріхах, просить за своїх ближніх, які також потребують милості Божої. В молитві людина возхваляє Бога і наповнюється дивною Божественною силою, яка дається тій людині, яка змиряється перед Богом і воздає славу своєму Творцю. На цій дорозі людині також потрібен піст — утримання духовне та тілесне», — підкреслив Блаженніший владика.

Митрополит Онуфрій пояснив, що потрібно вчитися боротися з собою, вставати, навіть якщо людина впала, і «йти вперед — до тієї Великої Вечері, яку Господь нам приготував».

Вас може зацікавити

Проповідь у вселенську батьківську поминальну суботу (мясопусну)

Редактор Головний

Напередодні неділі Торжества Православ’я архієпископ Нафанаїл звершив всенічне бдіння у кафедральному соборі

Редактор Головний

Головним подвигом останніх християн буде терпіння скорбот і хвороб, – Предстоятель

Редактор Головний