Вівторок, 31 Січень, 2023
Всі новини УПЦ

Митр. Антоній (Паканич) – Чому Бог не дає бажаного?

Дуже часто запитують: чому Бог не дає того, що ми просимо в молитвах? 

Відповідь проста і очевидна: тому що Богу видніше, що саме нам потрібно і в який момент. Але така відповідь, на жаль, мало кого задовольняє.

Так, часом Господь, не бачачи, як нас ще виправити, посилає нам саме те, що ми так жадали. І тоді ми залишаємося наодинці зі своєю мрією і зі своєю ж безрозсудністю.

Випадків, коли втілені мрії стають жахливою реальністю, безліч. Але в будь-якому випадку, не можна впадати у відчай. Просто потрібно з самого початку прийняти, що далеко не все, що ми хочемо, насправді нам потрібно і корисно. А що саме корисно, рятівно – знає тільки Господь. І тільки Він може виправити всі наші помилки – було б тільки наше бажання прийняти Його волю.

Як молитися в такій ситуації нам дає приклад Сам Христос у гефсиманській молитві своєму Отцю: «Отче! О, якби ти благоволив пронести чашу цю повз Мене! втім не Моя воля, але Твоя хай буде»

Ось ця фраза «втім не Моя воля, але Твоя хай буде» – тут ключова. І, тому, нам потрібно більше молитися не про те, щоб наші хотілки здійснилися, а про те, щоб дізнатися Божу волю про нас, щоб, погодячись з нею, будувати життя.

Тільки тоді ми будемо спокійні і задоволені. Тільки тоді нас не будуть роздирати бажання. Тому що життя з Богом і в Бозі – це прямий шлях в Царство Небесне, спокій і умиротворення в житті земному.

Записала Наталя Горошкова

Джерело 

Вас може зацікавити

Єпископ Афанасій відвідав православну громаду на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» м. Луцьк

Редактор Головний

Церква вшановує святого пророка Іллю

Редактор Головний

7 лютого 2022 року – православний календар

Редактор Головний