10.7 C
Lutsk
Четвер, 25 Квітень, 2024
УПЦ

Любов до Бога спонукає людину робити добро, не чекаючи нічого навзаєм, – Предстоятель

12 вересня 2020 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов сімдесят другий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Новий цикл присвячено християнським чеснотам. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель розповів про любов до Бога.

«Висловлюючись технічною мовою, Господь дав святу інструкцію, як ми повинні себе “використовувати”, щоб були благородні, величні, красиві й корисні для нас самих і тих, хто нас оточує. Спаситель сказав, що хто мене любить, той виконує Мої заповіді, – наголосив Його Блаженство. – Людина може декламувати, запевняти, що любить Бога, вдаряти себе в груди, але якщо вона не виконує Божі заповіді, то не любить Бога. А якщо людина виконує Божі заповіді, то має любов до Бога».

На переконання Архіпастиря, людина повинна себе спонукати до творіння добра.

«Причому, якщо людина має любов до Бога і до ближнього, то не чекає нічого навзаєм, не чекає відплати, розплати, вона робить добро жертовно. Та людина сподобляється від Бога великих дарів», – пояснив він.

Блаженніший Митрополит Онуфрій пригадав історію про одного ювеліра, який уже на землі отримав винагороду від Бога за свою жертовну любов.

Якось до цього молодого ювеліра прийшов вельможа, котрий приніс золото й дорогоцінне каміння та замовив зробити хрест для церкви. «Юнак подивився на все та подумав: “Який боголюбивий той вельможа, скільки він пожертвував для Бога! В мене є трошки золота, вкладу його теж.., хочу бути учасником цього добра”. Зробив красивий хрест», – продовжив розповідь Блаженніший владика.

Той вельможа, за словами Предстоятеля, був людиною практичною, тому зважив хрест. Але дуже здивувався, що хрест виявився важчим, ніж золото, яке він приніс. «Ви знаєте, я побачив, що ви робите добре діло для Бога, мав трошки золота, то доклав його, тому що теж хочу бути учасником жертви Богу”, – пояснив ювелір. Вельможа, побачивши простоту, щирість юнака, сказав: “Я тебе всиновлюю”. В нього не було дітей, тому зробив  спадкоємцем всіх своїх маєтків», – закінчив історію владика.

Митрополит Онуфрій закликав любити Бога та робити жертовне добро.

«Якщо ми будемо любити Бога, будемо свідчити про любов до Нього виконанням Божественних заповідей, якщо будемо жити за заповідями любові, які Бог подарував нам, то Бог і нас обдарує. Можливо, що небагато з нас повторять історію цього ювеліра, але у вічності ми одержимо Божу милість жити в тому вічному Царстві любові, яке Господь приготував для того, хто Його любить і хто робить заради любові до Бога жертовне добро», – підсумував Його Блаженство.

Вас може зацікавити

«Слово Предстоятеля»: Правильно розставлені пріоритети роблять життя людини щасливим

Редактор Головний

«Слово Предстоятеля»: Про Хрещення і допомогу свт. Миколая

Редактор Головний

На Вінничині пройшла хесна хода в Іосафатову долину. ФОТО. ІСТОРІЯ

Редактор Головний