12.9 C
Lutsk
П’ятниця, 26 Квітень, 2024
УПЦ

«Слово Предстоятеля»: Про те, як дельфін навчав людей смиренно виконувати свій обов’язок перед Богом 

8 травня 2021 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов дев’ятий випуск нового сезону щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель привітав усіх із Пасхою Христовою та нагадав, що «Христос Своїм Воскресінням подарував нам вічне, блаженне життя, повернув нам втрачений Рай і закликав людину бути учасником і жителем священного Раю».

Його Блаженство пригадав одну повчальну історію про дельфіна.

Архіпастир зауважив, що вздовж узбережжя Австралії простягається найбільший у світі кораловий риф — Великий Бар’єрний риф — та є багато підводних каменів, на які не раз натикалися кораблі. Один капітан корабля, який потім став священиком, і розповів цю дивну історію.

За його словами, між двома портами Австралії, де була небезпечна зона, проходили кораблі. Одного разу там з’явився Білий дельфін, який, до слова, на цих територіях зустрічається дуже рідко, переважно плаває в водах Південної Америки. Він почав нібито проводити кораблі між небезпечними рифами з одного порту в інший. Та якось сталася біда.

«На кораблі плив один чоловік, який виявився жорстоким мисливцем, — продовжив оповідати Блаженніший владика. — Побачивши Білого дельфіна, він схопив рушницю і вистрелив. Капітан вибіг одразу після вистрілу на палубу, обурився на чоловіка… Але вже було запізно — дельфіна було поранено. Однак Білий дельфін, навіть поранений, на диво всіх, не покинув корабель, а вивів з небезпечної зони та потім уже нирнув на глибину морську і зник, залишаючи за собою кривавий слід. Всі дивувалися, як поранений дельфін не покинув корабля в небезпеці. Та ще більше здивувалися люди, коли побачили через деякий час цього дельфіна, який знову почав проводити кораблі через рифи».

Підсумовуючи, Блаженніший Митрополит Онуфрій наголосив: «Ця тварина Божа засвідчила, як вона виконує свій обов’язок перед Богом — вона служить людині — та як ми повинні виконувати свій обов’язок — любити Бога й один одного, не бути жорстокими один до одного. Навіть коли хтось коїть щось недобре, ми не повинні мстити людині за те, а маємо простити їй, як Бог простив всім нам. Нехай Господь благословить всіх нас. Воістину Христос воскрес!».

Вас може зацікавити

Чому Почаївську лавру назвали Свято-Успенською. Інтерв’ю з намісником митр. Володимиром. ВІДЕО

Редактор Головний

Різдвяне послання Предстоятеля Української Православної Церкви

Редактор Головний

Людина, яка попри усі труднощі, живе по Божим законам, уподібнюється святим мученикам, – Предстоятель

Редактор Головний