5.1 C
Lutsk
Субота, 20 Квітень, 2024
Всі новини УПЦ

Кожен із нас має бути апостолом, – Блаженніший Митрополит Онуфрій

У своїй проповіді в день пам’яті 12 апостолів Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, що сучасній людині треба намагатися уподібнюватися апостолам Христовим, якщо не проповіддю, то своїм благочестивим життям. 
«Під час Свого земного служіння Спаситель ходив із селища до села, з міста до міста і сповіщав людям про те, що наблизилося Царство Небесне, – зазначив Предстоятель. — Господь обрав собі в учні 12 апостолів із простих людей — рибалок, митарів, наповнив їх Своєю благодаттю, і вони змінили весь світ своєю проповіддю про Христа розіп’ятого і воскреслого».

Як підкреслив Архіпастир, слово апостолів руйнувало хибні вчення, ідолослужіння, чарівництва та інші пороки — так люди починали розуміти істину, і істина робила їх вільними. А, за словом Блаженнішого владики, поневолює людину гріх.

«Апостоли навчили людей, як звільнитися від пануючого у світі гріха, суть якого є гординя. Гординя – це обман, коли людина вважає, що вона не така, як є, приписує собі ті якості та ті переваги, яких у неї немає, — пояснив він. — Бог дає людині таланти не для того, щоб вона пишалася, а для того, щоб використовувала їх для прояву любові до Бога і до ближнього».

Саме апостоли сповіщали людям цю істину і одним із таких Божих служителів був Андрій Первозванний, який досяг наших місць.

«Насіння віри, яке посіяв апостол Андрій на нашій землі свого часу дало рясний плід — за святого князя Володимира Русь була хрещена великим хрещенням, і ми стали всі послідовниками та учнями Господа», — сказав Його Блаженство.

За його словами, кожна людина стає в свою міру апостолом.

«Апостоли проповідували про Христа слово віри через уста свої, а ми маємо проповідувати своїм життям. Людина може не вчити нікого, але якщо вона житиме благочестиво, якщо вона буде любити Бога і ближнього, то її життя, її вчинки, її діла будуть найсильнішим засобом проповіді про Христа. Тому кожна людина у свою міру є апостолом і має бути апостолом, щоб сповіщати світ про красу Божественного життя», — сказав Митрополит Онуфрій.

Вас може зацікавити

2 лютого 2023 року – календар з повчанням

Редактор Головний

У день захисника України єпископ Афанасій помолився за загиблих воїнів

Редактор Головний

Який зв’язок між Преображенням і яблуками та чи буває Спас “яблучним”?

Редактор Головний