18.5 C
Lutsk
П’ятниця, 3 Травень, 2024
Всі новини УПЦ

Чому зцілення від хвороб без покаяння неможливе

Якщо людина не кається, а просить у Бога, тільки: «Зціли мене, Боже», то причина хвороби залишається, сьогодні Бог їй і дасть здоров’я, а пізніше вона знову захворіє.

Про це сказав Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій у проповіді після євангельського читання про зцілення розслабленого.

«Хворий, якого принесли, вірив, що Господь його зцілить. Цю віру мали ті, хто його принесли. <…> Господь назвав його чадом за те, що він мав віру, а простив йому гріхи, тому що та хвороба, яку він мав, була за його гріхи», – пояснив Блаженніший.

Він вважає, що коли причина нищиться, то наслідки самі зникають.

«Є такі хвороби, які пропускаються за гріхи людські, є такі хвороби, які попускаються нам для слави Божої, як це було зі сліпонародженим. Але якою б хворобою людина не була одержима, найбільш правильно людині сказати: «Господи, прости мене, я винуватий, я Тебе образив» — це є та правильна основа, котру ми маємо класти, бажаючи отримати від Бога здоров’я. Якщо людина не кається, а тільки просить: «Зціли мене, Боже».

Бог може все зробити, але залишається причина хвороби. А якщо причина залишається, то сьогодні Бог їй і дасть здоров’я, а через декілька днів вона знову захворіє», – зазначив Архіпастир.

Предстоятель побажав усім помочі Господньої проводити життя в покаянні.

«Чи здорові ми, чи хворі, завжди треба шукати у собі якісь недоліки перед Богом і просити пробачення за це, молитися Богові, щоб Бог благословив наше життя, щоб благословив тих, хто поруч з нами, хто близький нам, хто нам рідний. Це є те завдання і той подвиг, який має звершувати кожен християнин. І тоді Господь дає все: і дає здоров’я, і прощення гріхів, і така людина, якщо вона переходить у вічність, сподобиться честі бути спасенною на Небі й отримати ту вічну славу, заради якої людина створена Богом», – Митрополит Онуфрій.

Вас може зацікавити

21 жовтня 2022 року – календар з повчанням

Редактор Головний

27 лютого 2022 року – календар з повчанням

Редактор Головний

Напередодні неділі 10-ої після П’ятидесятниці керуючий єпархією звершив всенічне бдіння у Свято-Покровському храмі

Редактор Головний