9.6 C
Lutsk
П’ятниця, 29 Березень, 2024
Всі новини Календар

29 червня 2022 року – календар з повчанням

Свт. Тихона, єп. Амафунтського (425).

Сщмч. Тигрія пресвітера і мч. Євтропія читця (близько 404). Прп. Тихона Мединського, Калузького (1492). Прп. Тихона Луховського, Костромського чудотворця (1503). Прп. Мойсея Оптинського (1862). Сщмчч. Гермогена, єп. Тобольського, Єфрема, Михаїла, Петра пресвітерів і мч. Константина (1918). Перенесення мощей свт. Феофана, затворника Вишенського (2002).

Євангельські Читання

Рим., 96 зач., VIII, 2-13. Мф., 36 зач., X, 16-22.

Святитель Феофан Затворник. Думки на кожен день року

Перетерпілий же до кінця – спасеться”. А чи є нам що терпіти? У цьому ні в кого не буде надлишку. Поле терпіння у кожного широке, отож і спасіння у нас під руками.Терпи все до кінця і спасешся. Потрібно все таки терпіти з умінням, бо можна потерпіти і без користі.
По-перше, віру святу збережи, і життя веди по вірі без докору, всякий гріх, який здійснюєш – омивай покаянням.
По-друге, все що терпиш, приймай як від руки Божої, пам’ятаючи твердо, що без волі Божої нічого не буває.
По-третє, віруючи, що все, що посилається від Господа на користь нашій душі, за все щиросердечно дякуй Богу, дякуй за скорботи, і за втіхи.
Четверте, полюби скорботу заради великої користі спасіння через неї, і розпали в собі бажання її, як напитку гіркого, але зцілюючого.
П’яте, тримай у думці, коли прийшла біда, її не скинути як тісний одяг, а треба перенести.
По-християнськи терпиш чи ні, – все ж доведеться терпіти, тому краще потерпи по-християнськи. Нарікання не звільняє від біди, а тільки тяжить; а те, що ти зі смиренням будеш приймати все, що пошле тобі Божий Промисел, – відніме тяготу біди.
Шосте, зрозумій себе вартуючим і не такої біди, – зрозумій, що якби Господь хотів вчинити з тобою по правді, чи таку б біду варто було послати тобі?
Сьоме, більше за все молись, і милостивий Господь дасть тобі силу Духу, при якій, коли інші дивуватимуться твоїм бідам, тобі здаватиметься, що терпіти то, немає чого.

Вас може зацікавити

15 травня 2020 року – календар з повчанням

Редактор Головний

Свято-Катеринівська громада с. Великий Омеляник передала на потреби ЗСУ авто

Редактор Головний

15 квітня 2022 року – календар з повчанням

Редактор Головний