9.6 C
Lutsk
П’ятниця, 29 Березень, 2024
УПЦ

Смирення дозволяє людині перенести те, перед чим інші зламаються, – Предстоятель. ВІДЕО

Смирення дає людині силу переносити обставини, які ламають інших, і перемагати те, що інші не можуть перемогти, зазначив Предстоятель.

Смиренна людина підпорядковується сильному Богу і сама стає сильною, а зверхник стає нікчемою, бо підпорядковується тільки власній нікчемності, підкреслив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своїй проповіді за Божественною літургією в Кременецькому жіночому монастирі. Відео проповіді опублікував Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ на своєму  YouTube-канале.

Предстоятель назвав смиренність найголовнішою і найсильнішою чеснотою.

Хоча смиренна людина здається слабкою для мирських людей, але вона сильніша їх, підкреслив Предстоятель.

«Насправді вона підпорядковується сильному Богу і сама стає сильною, – сказав Блаженніший владика. – А людина горда підпорядковується своїй нікчемності і сама стає нікчемною».

За словами Предстоятеля, смиренність дозволяє людині подолати внутрішні і зовнішні випробування, які переживає людина. Ця чеснота також допомагає уникнути християнину сітки гріха, які обплутали весь світ.

Щоб придбати смирення, потрібно не тільки на словах визнавати себе гірше інших людей, але і виконувати Божественні заповіді, наголосив Митрополит Онуфрій.

«Якщо людина в міру сил намагається виконувати заповіді, ця людина йде шляхом смирення, – зазначив Предстоятель. – І вона стає сильною. Вона, може, сама цього не розуміє, як її накриває Божественна благодать і допомагає переносити те, перед чим інші ламаються, і бути переможцем над тим, що інші не можуть перемогти.

А основна перемога у нас над дияволом, над гріхом, які заважають людині в найголовнішому – у справі вічного спасіння».

Вас може зацікавити

Преподобні Печерські показали, як увійти до Господнього святкового чертогу – Предстоятель

Редактор Головний

Найглибше смирення, коли людина усвідомлює себе першою з грішників — Блаженніший Митрополит Онуфрій 

Редактор Головний

Ми не знаємо інших Помісних Церков в Україні, крім Церкви, яку очолює Блаженніший Митрополит Онуфрій, – ієрарх Сербської Церкви

Редактор Головний