8.5 C
Lutsk
П’ятниця, 29 Березень, 2024
Всі новини УПЦ

Що необхідно робити, щоб бути почутим Богом

У своїй проповіді у Неділю 6-ту після Пасхи, про сліпого, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій розповів, що необхідно робити людині, щоб вона була почута Богом. 

Предстоятель звернув увагу, що в євангельській історії про сліпого дуже повчальними є для нас слова зціленого від сліпоти чоловіка, який сказав, що «Бог грішників не слухає, але якщо хто шанує Бога і творить волю Його, того Бог слухає» (Ін. 9, 31).

«Коли ми молимося, коли ми щось просимо у Бога, то ми повинні, якщо ми хочемо бути почутими, намагатися шанувати Бога, творити волю Його», – зауважив Архіпастир.

За словами Його Блаженства, шанувати Бога і творити волю Божу – це синоніми, адже шанувати Бога – це означає творити Божественні заповіді. А отже, лише та людина по-справжньому вшановує свого Творця, яка творить Божественні заповіді.

«Бог є любов, і Його закони, заповіді, які нам Господь дав, це є заповіді любові. І той, хто живе по цим заповідям любові, сам стає вмістилищем любові і сам стає любов’ю. А мета людського життя якраз і полягає в тому, щоб полюбити Бога всім серцем своїм, всією душею своєю, всім розумінням своїм, і у тому, щоб полюбити ближнього свого, як себе самого», – сказав Першосвятитель.

Блаженніший владика нагадав, що любов до Бога і любов до ближнього є самими головними заповідями, які людина повинна виконувати, і «коли ми виконуємо ці заповіді, то ми стаємо наслідниками вічного спасіння на Небі».

«Ми повинні прагнути, наскільки хто може, підкорювати себе Божественним законам, тому що це закони життя, це закони любові, це закони, які роблять людину щасливою в справжньому і дійсному розумінні цього слова, це закони, які роблять людину спасенною», – підкреслив Архіпастир.

Підсумовуючи, Блаженніший Митрополит Онуфрій наголосив, що коли ми будемо творити волю Господню, то сильною буде молитва наша і Бог почує нас, і пошле нам мир в душі наші, і мир в державі нашій, і благословить весь світ.

Вас може зацікавити

Сиротою залишилася півторарічна донечка: клірики єпархії звершили Чин поховання захисника України

Редактор Головний

Духовенство Цуманського благочиння у 40-ий день після смерті помолилося за нов. воїна Андрія – сина клірика єпархії

Редактор Головний

Ігумен Никон Афонський: чого насправді боїться диявол

Редактор Головний