9.8 C
Lutsk
П’ятниця, 29 Березень, 2024
Всі новини Основи православ'я Публікації

Храм – це джерело живого спілкування з Богом та всякого блага

У нашому житті є один досить чіткий закон: якщо ти хочеш щось отримати, треба йти туди, де це дають. Можна й удома книжки читати, але освіту здобувають у школах, коледжах та вузах. Можна й удома займатися фізкультурою, але серйозно розвивають своє тіло у спортзалі. Можна навчитися іноземній мові, сидячи вдома і використовуючи самовчитель, але більш ефективно відвідувати уроки, а ще краще – поринути у мовне середовище, де ти безпосередньо долучишся до реального досвіду розмовної мови.

Храм – це місце, де вже панує багатовіковий досвід спілкування з Богом. У своїх приватних молитвах ми намагаємося пробитися до Неба, а в храмі саме Небо відкрите нам. Храм – це джерело живого спілкування з Богом. Жага душі вгамовується тільки тут.

Неодноразово я помічав по собі, як приходиш у храм зовсім змучений, морально виснажений, емоційно вимотаний, здається, сил немає жодних. Але – стаєш біля престолу, вимовляєш перший вигук, душа вникає в богослужіння, і настає все нове. Йдуть емоції, негативні думки та почуття, втома зникає, і до кінця служби всередині стає легко-легко. Храмове богослужіння зцілює та воскрешає.

Храм – це відкрита брама до Раю, та й земні проблеми найчастіше вирішуються саме тут.
Одна наша парафіянка розповіла про свою подругу, яка ніколи не ходила до храму, і ось у неї виявили пухлину в голові. Наша парафіянка запропонувала їй: «Давай звертатись до Бога. Ходімо разом зі мною до храму на богослужіння».

Вони прийшли на Всеношну, молилися всю службу, помазалися святим єлеєм. Вийшло так, що після цього хвора жінка пішла на чергове обстеження і лікарі з подивом сказали, що не бачать у неї жодної пухлини. Вона навіть не здогадувалася про зцілення. Але Господь виявив їй таку милість, закликаючи стати ближче до Церкви. Після цього вона стала регулярно сповідатися та причащатися.

Цей випадок говорить про те, що в храмі є велика кількість благодаті Божої, здатної дарувати нам будь-яке благо.

Звичайно, у храм ми йдемо не заради користі земної. Нехай у тебе не зцілюється тіло, але головне, щоб зцілилася душа, щоб звільнилася від ярма гріховних пристрастей. Саме в храмі наша душа набуває справжньої свободи, радості, простору. Храм дає стільки, скільки й неможливо перерахувати, але це осягає кожен на своєму особистому досвіді.

Джерело 

Вас може зацікавити

У Ківерцях попрощалися із 41-річним бійцем, який загинув на Харківщині

Редактор Головний

Як пояснити дітям, навіщо потрібен піст?

Редактор Головний

30 травня 2022 року – календар з повчанням

Редактор Головний