16.6 C
Lutsk
Субота, 27 Липень, 2024
Всі новини Основи православ'я Публікації

Чи правдиве твердження, що Церква все забороняє

Головний дар, який Христос і Його свята Церква дає людині – це дар свободи.

Про це у коментарі pravlife.org розповів доцент Київської духовної академії диякон Андрій Музольф.

«Свобода, дана нам Христом – це, перш за все, свобода від головного нашого поневолювача – гріха. Адже саме гріх відокремив нас від Бога і ввів у стан смертності і тління.

А те, що здається проявом свободи у свідомості сучасного суспільства – «живи, як хочеш і роби, що хочеш» – це зовсім не свобода, а якраз втрата її. Тому що, слідуючи власній хтивості, людина знову ввергає себе у владу гріха», – пояснив отець Андрій.

Яскравий приклад тому – залежність від куріння або вживання алкоголю і наркотиків, від якої, як показує практика, дуже складно позбутися.

Таким чином, Церква забороняє і застерігає людину лише від того, що може заподіяти їй шкоду, а не просто позбавляє людину можливості відчути радість.

«Саме християнство і закликає нас до радості і свідчить про важливість радості: «Завжди радійте. Невпинно моліться. За все дякуйте: бо така про вас воля Божа у Христі Ісусі» (1 Фес. 5:16-18).

Просто саме поняття про радість, на жаль, у віруючої людини відрізняється від уявлення про неї у людини невіруючої. Якщо для першої радість – це те позитивне, що одночасно розділяє і тіло, і душа, то для другої – радість – це короткочасне задоволення тих чи інших похотей, які згодом можуть залишити в людині негативний відбиток на все життя», – підсумував отець Андрій Музольф.

Вас може зацікавити

У день Благовіщення митрополит Нафанаїл звершив Богослужіння в кафедральному соборі. ФОТО

Редактор Головний

Напередодні свята Обрізання Господнього керуючий єпархією звершив вечірню у кафедральному соборі

Редактор Головний

Волинська єпархія УПЦ організовує паломницьку поїздку до Почаєва

Редактор Головний