5 C
Lutsk
П’ятниця, 19 Квітень, 2024
Відео Волинська єпархія Новини

Семінарська сім’я попрощалась із вихованцем ВДС Назарієм Мільковським

У середу, 16 червня, у храмі святих рівноапостольних Кирила і Мефодія при Волинській духовній семінарії було відслужено панахиду під час якої ректор архімандрит Євменій (Михалевський), викладацький колектив, семінаристи та усі присутні мали змогу попрощатися з новопредставленим Назарієм Мільковським.

У своїй проповіді отець ректор виголосив: «У сьогоднішній день Волинська духовна семінарія переживає велику трагедію – відійшли у вічність викладач нашої семінарії архідиякон Роман і наш студент брат Назарій. Кожна християнська душа, яка отримала звістку про цю трагедію, перебуває у скорботі та сумує, а велика печаль огортає серце людини, споглядаючи як у розквіті сил вони покинули цей тимчасовий світ. Ми розлучаємося з молодими людьми, яким ще треба було жити й жити, але Промисел Божий влаштував так, що вони залишили нас. Сьогодні спочилі проповідують нам вічне життя, нагадуючи нам про те, що ми смертні. І ми, виражаючи до них свою любов, давайте будемо щиро молитись за них, пам’ятаючи, що в молитві до Бога ми тим самим проявляємо до них свою любов і милосердя».

Крім того, по благословенню керуючого Волинською єпархією високопреосвященнішого архієпископа Нафанаїла, викладачі і студенти ВДС будуть посилено молитись за новопредставленних архідиякона Романа і Назарія, прочитуючи кафізму з Псалтирі.

Вічна пам’ять!

Вас може зацікавити

Священники єпархії привітали ГО, що опікуються особливими людьми та дітьми, з Різдвом Христовим

Редактор Головний

Краще у хатинці, але з Христом: закінчився 7-ий день загальноєпархіального хресного ходу. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор Головний

Архієпископ Нафанаїл взяв участь у вшануванні Зимненської ікони Богородиці

Редактор Головний