10.1 C
Lutsk
Середа, 24 Квітень, 2024
Всі новини УПЦ

У духовному житті потрібно шукати Істину, а не легких шляхів, – Блаженніший Митрополит Онуфрій

У Неділю про розслабленого Блаженніший Митрополит Онуфрій наголосив, що тим, хто став на шлях духовного життя, може бути нелегко, але тільки так можна знайти Істину. 

«Людина любить йти шляхом найменшого опору, але в духовному житті ми не повинні шукати легких шляхів, – сказав Предстоятель. — У духовному житті треба шукати не меншого опору, а Істину. І нехай на цьому шляху може бути тяжко, але треба йти цим шляхом».

Архіпастир нагадав, що Істина це Христос, і кожен християнин «має йти за Христом і до Христа».

Як би не було важко на цьому шляху той, хто йде по ньому, за словами Блаженнішого владики, «отримає собі таких духовних помічників, які у важку хвилину протягнуть йому руку допомоги», а також Бог покриває таку людину Своєю благодаттю.

«А коли людина стяжає цю благодать любові, вона з’єднується з Богом, Яким є Любов. Для такої людини і труднощі вже не є трагедією, і складнощі вона долає, і досягає вічного життя на Небі. Нехай Господь допомагає нам і благословить землю нашу миром», — побажав Його Блаженство.

Вас може зацікавити

21 лютого 2024 року – календар з повчанням

Редактор Головний

Православний дитячий табір «Стежина добрА» запрошує на відпочинок у 2023 році. АНОНС

Редактор Головний

22 квітня 2023 року – календар з повчанням

Редактор Головний