9.8 C
Lutsk
Четвер, 28 Березень, 2024
Всі новини УПЦ

Людина, яка попри усі труднощі, живе по Божим законам, уподібнюється святим мученикам, – Предстоятель

У своїй проповіді в день пам’яті святих мучеників Маккавеїв Блаженніший Митрополит Онуфрій зазначив, що коли людина попри усі труднощі не сходить з дороги виконання Божественних законів, то до певної міри уподібнюється святим мученикам. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель розповів про житіє святих мучеників Маккавеїв, які «зберегли вірність Божественним законам, законам любові».

Архіпастир закликав православних християн йти Божою дорогою та намагатися, наскільки вистачить сил та мужності, також виконувати ці Божественні закони.

Він пояснив, що на цьому шляху людина може страждати від своїх пристрастей, поганих звичок, інших людей, які не розуміючи, що вони роблять, ображають її. Демони, диявол постійно спокушають людину і хочуть її загибелі.

«Ми також страждаємо, коли на нас тиснуть, нас умовляють порушити Божественний закон, — підкреслив Блаженніший владика. — Тож, коли людина живе згідно з Божественним законом, при цьому страждає, але не сходить з наміченої дороги, то вона до певної міри уподібнюється святим мученикам».

Його Блаженство нагадав, що святі мученики постраждали за збереження Божественного закону, за свою любов до Бога.

«Вони віддали своє життя за це, — наголосив він. — Слава Богу, від нас ніхто не вимагає віддавати життя за нашу віру. Так ми можемо переживати певний дискомфорт, незручності, якщо ми будемо триматися своєї віри, але життя від нас ніхто не забирає».

Однак, від нас все одно вимагається мужність, зазначив Першосвятитель.

«Коли людина страждає за Бога, то вона так проявляє свою любов до Господа. Таку людину Бог наповнює Своєю Дивною Божественною благодаттю, силою, яка втішає в скорботах, хворобах, яка допомагає нам жити достойно на землі», — сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Вас може зацікавити

30 липня 2021 року – календар з повчанням

Редактор Головний

Розпорядження Архіпастиря про збір коштів для постраждалих внаслідок землетрусів у Туреччині

Редактор Головний

У кафедральному соборі піднесуть молитву за волинських журналістів

Редактор Головний