0.7 C
Lutsk
Вівторок, 19 Березень, 2024
Волинська єпархія Новини

Єпископ Афанасій звершив молитву за спокій душ загиблих байкерів. ФОТО

У п’ятницю, 18 вересня, в Свято-Миколаївському храмі Луцька зібралися байкери, аби пригадати загиблих товаришів, чиє земне життя закінчилося раптовою смертю в автокатастрофі.
Таке вшанування загиблих соратників байкери разом з Волинською єпархією УПЦ звершують традиційно вже не перший рік.
З благословіння керуючого Волинською єпархією архієпископа Волинського та Луцького Нафанаїла, заупокійну літію відслужив вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Афанасій. Йому спіслужив настоятель парафії та голова єпархіального просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук. Співав місцевий хор храму під керуванням матінки Олени Марчук.
На церковному подвір’ї своїх господарів чекали понад сорок потужних байків, а у храмі байкери, тримаючи у руках запалені свічечки, молилися разом зі священнослужителями.
Кожному Господь вділив його вік на цій землі, і звісно, людина не хоче передчасно завершити своє земне життя. Але дорога завжди вимагає особливої пильності, і так трапляється, що і не з вини самого байкера, але трапляються і аварії, які забирають молоді ще життя.
Раптова смерть людини потребує від нас, живих, молитов за душу. Виконуючи свій християнський обов’язок у спільній молитві і поминанні загиблих товаришів, волинські байкери піклуються і за свої душі.
Як сказав у своєму слові владика Афанасій, у Бога нема мертвих, у Нього усі живі. І тому ми завжди звершуємо поминання тих, котрі вже відійшли від нас.
Владика відзначив співпрацю Волинської єпархії УПЦ та волинських байкерів: це кілька спільних соціальних проектів, які будуть продовжені. Також Fрхіпастир пригад свою юність, коли теж полюбляв їздити на мотоциклі. Представники байкерів висловили сподівання, що богоугодні справи завжди будуть ними підтримані.
Після богослужіння священнослужителі окропили водою молитвенників та їх байки і подарували кожному іконки. Хай же Господь дарує цим мужнім людям добрі дороги і хороші зустрічі на них.

Вас може зацікавити

Архієпископ Нафанаїл очолив святкування з нагоди 20-ої річниці освячення храму у с. Копилля. ФОТО

Редактор Головний

Двійко дітей залишилися без батька: у селі Холонів на Горохівщині відспівали загиблого захисника України

Редактор Головний

У день Усікновення глави Іоанна Предтечі єпископ Афанасій взяв участь у богослужінні в Свято-Казанському монастирі урочища Кип’яче

Редактор Головний