11.8 C
Lutsk
Четвер, 28 Березень, 2024
Проповіді УПЦ

Предстоятель: Треба не тільки вірити в думках, але — жити за вірою. ВІДЕО

Предстоятель розповів, чому саме під час Великого посту ми звершуємо Торжество Православ’я.

«Тому, що наша віра — це віра, якою жили пустельники, ченці, благочестиві люди, котрі жили в миру, це віра, яку сповідували мученики, ті люди, які довели, що Православна віра — це єдина правильна віра, що відкриває можливість людині увійти в Царство Небесне, бути щасливою на землі і благословенною на Небі», — пояснив Блаженніший владика.

Саме тому, за словами Його Блаженства, в Неділю Торжества Православ’я ми маємо дякувати Богу за те, що сподобив нас бути нащадками тих сповідників і мучеників, які зберегли для нас чистоту Православної віри.

«Ми повинні передати цю чистоту Православної віри своїм нащадкам — дітям, онукам, правнукам», — додав він.

Блаженніший Митрополит Онуфрій наголосив, що віра має надзвичайно велике значення для людини та є правильним орієнтиром у житті.

«Коли людина йде за вірою, то переконується, що правильно зробила. От якщо ми хочемо потрапити до Нью-Йорка, то спочатку віримо, що він є, і певним чином починаємо до нього сягнути. Так і коли ми за вірою починаємо робити, то переконуємося врешті-решт, що правильно вірили й думали — і досягнули своєї мети», — провів таку аналогію Архіпастир.

Як підкреслив Блаженніший владика, віра, Святе Євангеліє та постанови Святих Соборів — це є «той дороговказ, що вказує людині, куди їй треба йти, щоб досягнути Бога, щоб примиритися з Богом, щоб знайти в Бозі те блаженство, радість і справжнє щастя».

«Нехай Господь допомагає нам не тільки думати й вірити, але й жити за вірою. Коли людина живе за вірою, то стає святою і має Боже благословення на землі і спасіння на Небі во Христі Іісусі Господі нашому», — підсумував Предстоятель.

Джерело

Вас може зацікавити

Херсонська єпархія діє в межах визначеної її статутом території Херсонської області

Редактор Головний

Проповідь у Неділю перед Різдвом Христовим, Св. Отців

Редактор Головний

Пасхальне послання архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла

Редактор Головний