11.8 C
Lutsk
Четвер, 28 Березень, 2024
Відео Основи православ'я

“Навіть коли нас обіймає відчай, встаньмо і помолімося Богові”, – Предстоятель. ВІДЕО

20 жовтня 2019 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов п’ятдесят другий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів.

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель розповів про те, чому нас навчає Євангельська історія про воскресіння Спасителем сина наїнської вдови (Лк. 7, 1-16), яку пропонує Церква в Неділю 18-у після П’ятидесятниці.

За словами Блаженнішого владики, кожна Євангельська притча має алегоричний зміст. «Вдовиця — це людська душа, син душі — це віра. Кожній душі Бог подарував віру. Немає такої людини, яка б не мала віри, — зазначив він. — Людина повинна вірити в Бога, повинна ввіряти себе Богові, тому що Бог є Джерело життя… і є Джерело нашого щастя».

Його Блаженство наголосив, що та людина, яка правильно побудувала відносини з Богом — «відноситься до Бога як раб Божий, тобто той, хто виконує всі Божі повеління, та людина досягає щастя».

Блаженніший Митрополит Онуфрій звернув увагу на ті прикрі випадки, коли людина зневіряється, перестає вірити Богові і людям, впадає у відчай. «Відчай — це коли в людині померла віра, — пояснив владика і порадив, що треба робити в такому випадку: — Ми повинні, як та вдова, яка проводжала свого померлого сина і плакала, переживати, що втратили віру, молитися, якщо це можливо, і усвідомлювати, що це ми довели себе до такого стану, а тому слід зупинитися».

Як підкреслив Архіпастир, якщо людина впала у відчай, «треба молитися Богові і не слухати недобрих помислів, тоді Бог обов’язково допоможе». У підтвердження слів владика навів приклад про алкозалежного чоловіка, який із Божою допомогою не тільки впорався зі своїм відчаєм і думками про самогубство, але й із залежністю.

«Але ще краще — жити так, щоб не впадати у відчай, а для цього треба жити за Божественними заповідями, — відзначив Предстоятель і заликав: — Будьмо мужніми навіть тоді, коли нас обійме відчай, встаньмо і помолімся Богові! І Бог обов’язково поверне нам інтерес до життя, що є даром Бога, Який є Творцем світу і Начальник миру, якого хоче кожна людська душа і весь світ».

Вас може зацікавити

Напередодні престольного свята єпископ Афанасій звершив всенічну у Благовіщенському храмі Луцька. ВІДЕО

Редактор Головний

13 вересня Церква вшановує покладення чесного Пояса Пресвятої Богородиці

Редактор Головний

ГОЛОВНЕ ЗАВДАННЯ ЦЕРКВИ

Редактор Головний