15.7 C
Lutsk
Четвер, 28 Березень, 2024
Всі новини УПЦ

Ми просимо Матір Божу захистити нашу землю від війни, – Блаженніший Митрополит Онуфрій

У своїй проповіді в день вшанування чудотворного Почаївського образу Пресвятої Богородиці Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав у скрутні моменти життя звертатися до Божої Матері, Яка завжди прийде на допомогу і захистить від усякого зла, від ворогів видимих і невидимих.  

«Кожна душа людська є обителлю для Духа Святого — це священний град Бога Вишнього, — сказав Предстоятель. — Дуже часто нашу душу оточують лукаві демони, злі люди нас турбують і заставляють робити те, що не можна робити, страсті повстають проти нас. І в такі важкі часи, коли людина відчуває у душі своїй тісноту і немає в неї до кого звернутися, від кого отримати допомогу, ми повинні пам’ятати, що є Пресвята Діва Марія. Коли людина звертається з щирою молитвою до Матері Божої, то Вона завжди приходить на допомогу і захищає людину від усякого зла, від ворогів видимих і невидимих».

Архіпастир зазначив, що у день вшанування Почаївської ікони лунає молитва до Божої Матері про захист нашої землі від війни.

«Сьогодні, дорогі брати і сестри, ми просимо Матір Божу перед Її Почаївською іконою захистити нашу землю від війни, від того, що проливається кров на нашій землі, щоб Вона сохранила нас від усякого ворога супостата, щоб не посягав ніхто на наш народ, на нашу землю, щоб ми могли жити в духовній свободі, прославляючи Бога своїм життям, своїми устами, своєю душею, своїм розумом, щоб благословення Боже було над нами і щоб воно допомагало нам, укріпляло нас на шляху нашого земного мандрування», — розповів Блаженніший владика.

За словом Його Блаженства, «кожна людина своє земне життя проходить як короткий відрізок іспитів, за який вона повинна здати багато екзаменів для вічності».

Він побажав, щоб Матір Божа допомогла нам здати успішно всі екзамени і пройти усі випробування.

«Щоб ми у цих випробуваннях, скорботах, тіснотах не загубили своєї людяності, не загубили своєї любові до Бога і до ближнього. Якщо ми будемо намагатися це зберігати в собі, то Боже благословення буде нас укріпляти і ми благополучно все пройдемо, що б не сталося на нашому шляху, і досягнемо того вічного життя, заради якого Бог створив нас, яке чекає нас на Небі у Христі Іісусі, Господі нашім», — підсумував Митрополит Онуфрій.

 

Вас може зацікавити

“Дуже багато людей вже повернулися до нас назад, повертаються і досі”: У Брониці освятили храм, побудований за 8 місяців замість захопленого

Редактор Головний

Архіпастир очолив вечірню та чин прощення у кафедральному соборі. ФОТО

Редактор Головний

У Копачівці клірики єпархії поховали загиблого воїна

Редактор Головний