11.8 C
Lutsk
Вівторок, 23 Квітень, 2024
УПЦ

Бог ніколи не відвертається – навіть якщо згрішили, – але не треба зволікати, треба каятися, – Предстоятель

24 жовтня 2020 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов сімдесят восьмий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Новий цикл присвячено християнським чеснотам. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель розповів про Божу любов до нас.

«Бог є Любов, і любов має красиву властивість – не замикається у собі, вона хоче, щоб інші творіння були причасниками її», – пояснив сенс любові Архіпастир та нагадав, що люди своїми гріхами відвернулися від Бога.

Причому, як наголосив Блаженніший владика, Бог не відвертається навіть від найбільшого грішника.

Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів історію про одного молодого монаха, який страждав від плотської пристрасті. Якось він зустрів дівчину, і вона так запала йому в душу, що він пішов до її батька просити згоди. А її батько виявився язичницьким жрецем.

«Батько дівчини пішов у капище звернутися до свого ідола, повернувся до монаха і сказав, що треба відректися від монаших обітів. Монах відрікся. Жрець знову пішов до ідола, повернувся та сказав, що тепер треба відректися від Хрещення. Монах і від Хрещення відрікся… Потім ідол сказав, що хай відречеться від Бога. Монах у божевіллі відрікається від Бога. Однак і тоді сказав ідол жрецю, що не можна видавати доньку за нього заміж, тому що він відрікся від Бога, але Бог від нього не відрікся, Він завжди з ним. Після цих слів монах наче оговтався і вирішив завжди бути з Богом. Він покаявся та отримав від старця єпитимію – три тижні провести в молитві й пості… І Бог простив йому його гріхи», – завершив оповідь Його Блаженство.

За словами Митрополита Онуфрія, ми повинні завжди пам’ятати, що Бог ніколи від нас не відвертається.

«Не треба Бога змушувати терпіти ті образи, які складають наша невдячність Богові, наша невірність Богові. Коли ми відвертаємося, Богу неприємно це, Бог не заслуговує того, щоб чинити Йому такі образи. Будемо вірні Богові! Навіть якщо ми згрішимо, не треба тягнути і чекати довго, а треба сказати: “Господи, прости, помилуй мене!”. І Бог простить. Бог не відвертається від людини навіть тоді, коли ми відвертаємося від Бога», – підсумував Предстоятель.

Вас може зацікавити

Керуючий справами УПЦ розповів про значення молитви в життя людини

Редактор Головний

Гріх робить людей боягузами, тому треба знайти в собі сили покаятися – Блаженніший Митрополит Онуфрій .ВІДЕО

Редактор Головний

Чому Церква так шанує мучеників?

Редактор Головний