4.5 C
Lutsk
П’ятниця, 19 Квітень, 2024
Волинська єпархія Всі новини

Священники єпархії передали допомогу на потреби військових, лікарень та переселенців. ЧАСТИНА 5

З перших днів російського вторгнення на територію України храми Волинської єпархії Української Православної Церкви активно збирають та передають допомогу на потреби наших військових, медичних закладів міста та області, а також переселенцям, які приїздять до нашого краю з територій, де ведуться активні бойові дії.

Не стоять осторонь і православні храми Луцька та Волинської єпархії загалом.

Православна громада с. Борохів уже не вперше зібрала продуктові набори для українських Захисників.

“У жахливий час війни і важких випробувань для нашої дорогої Батьківщини України ми разом з вами вклали незначну часточку в спільну справу допомоги та підтримки військових ЗСУ, наших земляків – волинян”, – коментує настоятель парафії прот. Олександр Кратюк.

Так, разом з великодними пасками всі зібрані продукти передали волонтери волинського Центру «Серце патріота» на підтримку військових ЗСУ.

Громада святого апостола Андрія Первозванного села Струмівка спільно парафією селища Цумань зібрала гуманітарну допомогу для «Богодільні», що у м. Почаїв.

Релігійна громада храму Волинської ікони Божої Матері м. Луцьк вкотре передала допомогу для волинських бійців 14-ої окремої механізованої бригади м. Володимира.
“Наша церква та її волонтери надали все необхідне для отримання гуманітарної допомоги з різних країн світу, а також нашими стараннями були зібрані і передані продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни та пасхальні смаколики і малюнки від дітей нашої недільної школи”, – повідомив настоятель храму прот. Олександр Богданов.
У відповідь наші Захисники з фронту передали для громади подарунок – іменний прапор 14 ОМБР з підписами.
Також уже не вперше громада отримала гуманітарну допомогу від небайдужих людей з Німеччини. Відтак, усю її розподілили між бійцями, внутрішними переселенцями та усіх, хто її потребує. Так, зокрема, волонтери громади зробили персональні передачі для кожної сім ‘ї з числа вимушено переміщених осіб на територію Волині, котрі проживають в Волинському фаховому коледжі культури і мистецтв імені Стравінського (13 сімей) та в студмістечку Волинського національного університету імені Лесі Українки (20 сімей).
Кожна сім’я отримали засоби гігієни, продукти харчування, необхідні засоби для діток, а також і корми для домашніх улюбленців.
Окрім того, передали допомогу для наших місцевих Захисників з правоохоронних органів, в тому числі і поліції, серед яких є вагітні жінки, батьки з маленькими дітками, дітьми дошкільного і шкільного віку. Засоби гігієни для немовлят і мам, дитяче харчування, дитячі пустушки, пляшечки для годування та багато іншого – усе спрямували за потребами.
Не забула релігійна громада і про малозабезпечені сім‘ї нашого міста. У приміщені Палацу урочистих подій передали частину допомоги з Німеччини. Серед допомоги: дитяче харчування, дитячі пустушки, пляшечки для годування, дитячі памперси, засоби гігієни для немовлят та багато іншого.

З ініціативи православної громади храму святої великомучениці Параскеви села Ратнів був куплений та підготовлений бус для медичного взводу.

Стараннями волонтерів Свято-Миколаївського храму м. Луцьк вдалося передали допомогу для наших військових на Харків та для потребуючих на Сумщину.

Долучалася допомогою на Сумщину, зокрема, у м. Кролівець, і Свято-Благовіщенська громада м. Луцьк. 

Днями громада святителя Стефана, єпископа Володимир-Волинського, селища Торчин зібрала великодні порадунки для наших воїнів. Шкарпетки, рушники, засоби гігієни, чай, каву, печиво, солодощі та великодні пасочки були передані на передову, де воюють краяни.

Свято-Стрітенська громада села Залісоче Цуманської округи також уже не вперше зібрала допомогу для наших військових на передову. М’ясні тушонки, солодощі, цукор, фрукти та смачні пасочки – усе це смакуватимуть наші захисники.

Вас може зацікавити

Священики Волинської єпархії вшанували Героїв Небесної Сотні

Редактор Головний

13 липня 2023 року – календар з повчанням

Редактор Головний

Архієпископ Нафанаїл взяв участь у святкуваннях престольного свята кафедрального собору м. Тернопіль. ВІДЕО

Редактор Головний