7.2 C
Lutsk
Четвер, 18 Квітень, 2024
Волинська єпархія Новини Фото

Архієпископ Нафанаїл очолив Божественну літургію у день престольного свята в селі Ветли Любешівського благочиння. ФОТО

19 грудня 2019 року, у день пам’яті святителя Миколая Чудотворця, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив святкову Божественну літургію з нагоди престольного свята у Свято-Миколаївському храмі села Ветли Любешівського благочиння.

У цей день архіпастирю співслужили настоятель місцевого храму протоієрей В’ячеслав Скупейко, настоятель Свято-Покровського храму Луцька архімандрит Афанасій (Герман), благочинний Любешівського округу протоієрей Анатолій Шкара, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич) та клірики Любешівського благочиння.

На Малому вході архієпископ Нафанаїл відзначив високими церковними нагородами наступних священнослужителів:

– протоієрей В’ячеслав Скупейко, настоятель місцевого храму, нагороджений митрою;

– священник Димитрій Скупейко, настоятель Хрестовоздвиженського храму с. Цир, нагороджений правом носіння камилавки.

Під час богослужіння владика разом з духовенством та прихожанами вознесли посилену молитву за мир в Україні та єдність світового Православ’я.

Після завершення Божественної літургії архієпископ Нафанаїл нагородив благодійників Свято-Миколаївської громади орденами і медаллю “Волинської ікони Божої Матері”.

Привітавши настоятеля й прихожан з престольним святом, архіпастир побажав усім присутнім берегти святість та істинність православної віри так, як зберігав її святитель Миколай Чудотворець.

“Сьогодні, як ніколи нам треба возносити посилені молитви до нашого Чудотворця – святителя Миколая, просімо у нього допомоги й молитовного покровительства для нашої Української Православної Церкви та стараймось зберігати чистоту батьківської православної віри так, як зберігав її великий захисник Церкви Христової – святий Миколай”, – підсумував владика Нафанаїл.

Своєю чергою, настоятель місцевого храму протоієрей В’ячеслав щиро подякував архієпископу Нафанаїлу, собору духовенства, прихожанам й гостям свята за високу церковну нагороду і спільну молитву та побажав усім присутнім завжди перебувати під молитовним покровительством святителя Миколая Чудотворця.

Вас може зацікавити

У трьох парафіях Волинської єпархії УПЦ попрощалися із загиблими захисниками

Редактор Головний

Єпископ Афанасій очолив святкування з нагоди 5-ої річниці освячення храму у с. Носачевичі. ФОТО

Редактор Головний

Напередодні неділі 5-ої Великого посту єпископ Афанасій звершив всенічне бдіння у кафедральному соборі

Редактор Головний